Однією з найвизначніших спортивних подій для Чернівців стала перемога на чемпіонаті світу зі змішаних єдиниборств мешканця міста Олександра Доскальчука.

23 вересня цього року у місті Казань в Росії відбувся чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств за версією М-1. Під час цього турніру проведено перший в історії федерації ММА бій за звання чемпіона у надлегкій вазі (до 57 кг). за підсумками змагань чернівчанин Олександр Доскальчук здобув перемогу у даній категорії, отримавши титул чемпіона світу серед професіоналів за версією М-1.

Після завершення змагань,  29 вересня у Чернівецькій обласній адміністрації відбулася прес-конференція, на якій був присутній сам Олександр Доскальчук, його тренер Петро Горюк та президент Чернівецької обласної федерації змішаних єдиноборств В’ячеслав Чорней.

Під час конференції основна увага була приділена тренувальному процесу, що передував перемозі на даних змаганнях. за словами тренера Олександра, йому довелося залишити роботу, щоб якомога більше часу присвятити підготовці до змагань. крім того, для набуття необхідного досвіду Олександр брав участь у багатьох чемпіонатах різних рівнів з панкратіону (один з видів змішаних єдиноборств).

За словами самого Олександра, отримання чемпіонського поясу — це не сама важка частина справи. набагато складніше буде утримати цей титул. але сам чемпіон обіцяє докласти максимум зусиль, аби чемпіонський пояс залишився у Чернівцях.

# # #

1 октября, 2017