У Чернівецькій облдержадміністрації 29 вересня 2017 року був проведений семінар з приводу розвитку зеленого туризму в області.

Слід зазначити, що зараз досить популярним є відпочинок у екологічно чистій зоні, що імітує побут поселення давніх часів.

Завдяки збереженню в малих населених пунктах будівель давньої архітектури, мальовничій природі та багатій культурі місцевого населення можливо організовувати туристичні подорожі для бажаючих познайомитися з народними звичаями, традиціями, побутом, прийняти участь у народних обрядах, і таке інше.

Використання такої можливості дозволить суттєво збільшити надходження у місцевий бюджет.

При наявності певної підтримки з боку держави та органів місцевого самоврядування сільський туризм може ефективно розвиватися в межах малих населених пунктів, які мають традиційну архітектуру, лісовий фонд, сільськогосподарські угіддя і таке інше. крім того, окремим напрямком зеленого туризму є відвідування місцевих пам’ятників архітектури, пам’ятників народної культури під відкритим небом тощо.

За результатами обговорення даної ситуації було прийнято рішення, що основними вимогами для організації зеленого туризму є забезпечення відповідних умов проживання туристів, а також мінімальне порушення природної стійкості при облаштуванні таких місць для відпочинку.

# #

5 октября, 2017