Під час осені трапляються випадки отруєння неякісно обробленими або непридатними для вживання грибами.
Зокрема, 28 вересня до реанімаційного відділення Сторожинецької районної лікарні з ознаками гострого харчового отруєння було доставлено 66-річну місцеву мешканку. За попередньою інформацією, причиною отруєння стало вживання грибів.
На даний час жінка ще перебуває в лікарні.
За рекомендаціями лікарів та служби з надзвичайних ситуацій, дял уникнення отруєння необхідно дотримуватися наступних правил:
- не вживати гриби невідомого типу, навіть якщо вони виглядають привабливо;
- при недостатності знань щодо встановлення придатності грибів до вживання у їжу, купувати гриби в магазинах великих торговельних мереж, уникаючи стихійних ринків;
- зображення їстівних та отруйних грибів, наведені в різноманітних довідниках, не завжди збігаються з реальним виглядом грибів.
- Не давати гриби дітям, навіть якщо вони придбані у супермаркеті та оброблені належним чином;
- Не вживати сирі гриби
- Ретельно підготувати гриби – вимити, видалити верхній шар зі шляпки та ніжки;
- Вживати гриби у день придбання.