Зерновоз є різновидом вантажної техніки, що полегшує процес транспортування сипких вантажів. Їхня головна перевага – у відкидних бортах, що сприяє швидкому розвантаженню, та великій вантажопідйомності – у найбільших моделях вона сягає 80 метрів кубічних.

Виділяють кілька основних видів фур зерновозів, кожен із яких має свої особливості.

Зерновози самоскидного типу

Такий транспорт найчастіше використовують великі аграрні компанії. Його особливість – відмінна маневреність на трасах із будь-яким дорожнім покриттям. Самоскидним зерновозом зручно керувати на вузьких дорогах за будь-якої погоди.

Купити зерновоз самоскид пропонує компанія ВАРЗ. Особливою популярністю користуються моделі із середньою вантажопідйомністю від 20 до 40 тонн. З їхньою допомогою можна здійснювати транспортування зернових культур на близькі та далекі відстані.

Зерновози з напівпричепом

Тягачі з причепом з’єднуються між собою спеціальним кріпленням. Об’єм вантажів, що перевозяться, – до 60 метрів кубічних. Напівпричепи зерновози застосовуються для транспортування великогабаритних та важких вантажів.

Зерновози контейнерного типу

Такі тягачі мають спеціальні контейнери різних розмірів. Завдяки хорошій керованості, зерновоз контейнеровоз без проблем може проїхати навіть найобмеженішими у просторі дорогами. Доставляти вантажі можуть на середні та далекі дистанції.

Найдоступнішими та найпопулярнішими в Україні вважаються самоскидні зерновози. Вони прості в обслуговуванні та немає проблем із придбанням запчастин. Більш дорогими є контейнеровози через більшу вартість самого контейнера.

Потрібно докладно вивчити запропоновані на ринку варіанти замість того, щоб купувати першу модель, що попалася. Це дозволить підібрати ту модель, яка ефективно справлятиметься з поставленими завданнями, і приносити максимум користі своєму власнику.

Висновок

Тягач зерновоз є необхідним видом вантажного автомобіля для кожного аграрного підприємства. Він забезпечить надійне транспортування сипких вантажів, які потребують певних умов під час перевезення. За технічними характеристиками більшість типів і моделей зерновозів пристосовані до суворих умов експлуатації в Україні.

# # # # # #

3 ноября, 2023