Співробітниками управління Служби безпеки України у Чернівецькый області припинено діяльність каналу контрабанди, по якому з території Молдови до України перевозилися анаболічні стероїди.

Слід зазначити, що хоча дані препарати фактично не належать до наркотичних, їх продаж в Україні обмежено законодавством, а за їхню реалізацію без відповідного дозволу передбачена кримінальна відповідальність.

Як повідомляють у прес-службі УСБУ, мешканець Чернівецької області разом зі своїм знайомим — громадянином Молдови, налагодили нелегальний транзит препаратів спортивної фармакології через державний кордон. Зокрема, громадянин Молдови на власному автотранспорті здійснював нелегальну доставку препаратів на територію України, а мешканець Чернівецької області через Інтернет продавав дані препарати.

Викриття порушників відбулося, коли поблизу одного з пунктів пропуску правоохоронцями було зупинено мікроавтобус, якому було виявлено біля 8000 пігулок різних анаболічних стероїдів загальною ринковою вартістю біля 30 000 грн.

За даними СБУ, діяльність даного контрабандного каналу тривала біля дох місяців.

Відкрито кримінальне провадження.

# # #

15 октября, 2017