Вся художня література, особливо дитячі книжки, мають основну думку, щось на кшталт джерела натхнення. Частіше за все даним джерелом стає наша реальність, змішана з працею та життям різних народів у конкретні етапи розвитку нашого суспільства.

Кожна епоха має своїх героїв, які створювали цілі світи і видавали справжні художні твори. Якщо розглядати, кожного з них окремо, то можна побачити наскільки серйозно викладені дитячі книги. Можна помітити як часто в наш час батьки стверджують, що література, спрямована на дітей, стає все більш дорослою. Дуже багато літературних творів, які мали художню майстерність, та добре виражений ідейний зміст, а ще й до того були пізнавальні і доступні для того, щоб діти могли їх правильно сприймати, стали шедеврами дитячої літератури.

По-перш за все, цей жанр художньої літератури являє собою твори, які дуже добре відповідають психологічному розвитку та рівню знань, які набули діти. Звичайно, книжки для дітей мають свої особливості, при чому не тільки жанрові, але й художні, що впливає на технічне оформлення та тематику. Характерними рисами цього жанру літератури є емоційність, повчальність, доступність мови, оптимізм та яскравість. А найголовнішим є  чудове злиття педагогіки та мистецтва.

# # # #

13 марта, 2021