Мало хто знає, що являють собою вініри на зуби.

Самі собою є накладками, що фіксуються на передній стороні зубів. Їх призначенням є маскування дефектів зубної емалі та кривизни. Крім того, така платівка виконує захисну функцію, оберігаючи зубну коронку від кислотної дії, від холодних або гарячих продуктів, а також від твердої їжі.

Стоматологія пропонує чимало вінірів недорого, і ці різновиди можуть відрізнятися не тільки матеріалом, але також товщиною та брендом-виробником. Щоб виготовляти накладки для зубів, використовують композит, пластмасу, цирконій і кераміку.

Матеріал часто впливає на те, як тонким буде вінір. Товщина впливає на ступінь обточування зубної емалі. Чим тонше буде накладка, тим менше доведеться обточувати.

Кожен, хто хоче купити вініри, повинен задуматися, чи варто купувати продукцію маловідомої компанії, тоді як вироби бренду вже перевірені часом та повністю безпечні.

Накладки зазвичай встановлюють на зовнішній бік зубів у зоні посмішки, але якщо вони дуже зруйновані, то стандартні види платівок не допоможуть. Тоді знадобиться поставити такий вінір, який охоплюватиме коронку зуби з усіх боків або наполовину.

Для встановлення класичних вінірів необхідно обточити зуб, знявши невеликий шар емалі і твердої тканини. Емаль знімають через те, що вона перешкоджає нормальному приклеюванню накладки. Тверду тканину знімають, якщо товщина вініру понад 0,5 мм. Якщо у разі її не зняти, то зміниться прикус і форма особи.

# # # #

12 декабря, 2021