Створити блог можна для різних цілей. Наприклад, для того, щоб ділитися своїми думками в мережі. Але в основному блоги створюються користувачами для отримання додаткового заробітку. У даній статті розглянемо основні етапи монетизації блогу. Про те, як отримати більше відвідувачів на свою інтернет-сторінку і заробити за допомогою ведення блогу, читайте далі.

Для чого люди створюють блоги? На це є кілька причин:

— Ділитися своїми думками, захопленнями або історіями з життя;

— Вчити чомусь, наприклад, вчити малювати або фотографувати;

— Будувати особистий бренд в певній галузі;

— Продавати послуги і продукти.

— Звичайно ж, все це можна і поєднувати.

— Як часто необхідно публікувати пости на своєму блозі?

Це потрібно робити на власний розсуд, але обов’язково дотримуйтеся періодичності. Наприклад, якщо ви публікуєте статті два рази в тиждень, то продовжуйте в такому ж стилі або збільшуйте темпи, але ні в якому разі не зупиняйтеся. Відвідувачі повинні бачити, що блог живий і що є причина повертатися знову і знову на його сторінки. Звичайно ж, швидкого результату від своєї роботи ви не побачите. Але щоб не втрачати мотивацію, пам’ятайте, для чого це все створювалося.

Перш за все необхідно виділити кілька важливих етапів створення блогу:

Спочатку виберіть платформу, на якій плануєте створити блог, а також  хостинг і домен, на яких ваш сайт буде розміщуватися. Хостинг для блогу можна замовити в компанії ГіперХост почати можете з стартового тарифу хостингу — міні.

Визначте тематику блогу і цільову аудиторію, на яку він розрахований.

Розробіть стратегію публікації матеріалів і розгляньте можливі способи монетизації подібного роду сайту.

Якщо ви думаєте, що заробити за допомогою блогу можна тільки розміщуючи рекламу співпрацюючи з пошуковими системами, то ви глибоко помиляєтеся. Так як існує ще багато способів заробітку на особистому сайті:

продаж власних послуг з написання текстів чи дизайну, або будь-яких інших;

участь в партнерській програмі: коли відвідувач буде переходити по розміщеному вами реферальному посиланню і купувати продукт / послугу на сайті партнера, ви будете отримувати певну виплату за приведеного клієнта.

ви можете робити платні огляди для сервісів і брендів;

ви можете не розміщувати рекламу і платні огляди, а вибудовувати особистий бренд, а потім вже заробляти на ньому. Правда, швидкого результату на варто чекати, а попрацювати доведеться.

Яку тематику вибрати для блогу, на якому можна отримати заробіток?

Для того, щоб виділитися серед величезної кількості інших блогів, необхідно вибрати вузьку нішу, в якій невелика конкуренція, або писати оригінальний і унікальний контент, який важко зустріти на інших сайтах. Виберіть свій стиль написання текстів і пишіть про те, в чому добре розбираєтеся. Згодом побачите, що старання не пройшли дарма. Подивіться блоги конкурентів в обраній вами сфері і створіть свій оригінальний і запам’ятовується.

Як вибрати тематику? Які блоги найбільш затребувані?

Практичні інструкції. Це блоги, основне завдання яких навчити користувача щось робити. Це може бути зовсім різна тематика, але вона повинна бути корисною для користувача.

Статті-списки. Наприклад, список кращих фільмів за 2017 рік, добірка найяскравіших фотографій планети і тп. Подібні матеріали завжди привертають до себе увагу і користуються популярністю серед користувачів.

Політика. У деяких випадках дуже небезпечна тема, але вона завжди цікавить читачів.

Кулінарія. Блоги на цю тематику повинні бути оригінальними і вузькотематичними, так як блогів про кулінарію багато, вам необхідно обов’язково виділитися.

Інтерв’ю з цікавими особистостями.

Огляди чого-небудь. Це може бути як техніка, так і інші сервіси.

Серіали і фільми.

Подорожі. Досить цікава тема, особливо якщо ви пишете про особисті подорожі і доповнюєте тексти оригінальними фотографіями.

Секрети краси і здоров’я. Ця тема завжди користувалася популярністю серед читачів.

Особистий досвід чогось. Ця тема завжди актуальна і цікава для користувачів. Наприклад, про те, як ви схудли або як побудували власний будинок і тп.

Хороший блог — це:

корисні матеріали для читача;

якісний контент (текст і зображення);

різноманітність подачі матеріалів.

Для розвитку блогу необхідно збирати підписників. Відповідно, чим більше підписників, тим більша можливість заробити. Для того, щоб підписники відвідували ваш блог робіть новинні розсилки. Для цього можна використовувати спеціальні сервіси розсилки.

Важливу роль відіграє просування блогу в пошукових системах. Для того, щоб сайт зайняв гідні позиції в пошукових системах, доведеться витратити чимало зусиль і часу, якщо збираєтеся це робити самостійно. Залежно від того, на яку пошукову систему ви орієнтовані — Гугл або Яндекс, вам необхідно буде врахувати основні чинники для просування сайту. Але основним і найбільш вагомим фактором залишається унікальний і якісний контент. Він не тільки сподобається пошуковим системам, але і приверне користувачів, які можуть стати вашими постійними підписниками.

Не забудьте підписати своїх родичів, друзів і колег на свій блог, це стане непоганим стартом для розвитку сайту.

За допомогою виконання всіх пунктів, ви зможете домогтися поставлених результатів, але за умови, що будете працювати наполегливо і щодня. Сподіваюся, дані поради допоможуть Вам створити популярний і оригінальний блог.

# # # # # # #

6 ноября, 2017